Dlaczego My?

 

1. Doświadczenie gastronomiczne

Zespół SlimDieta to profesjonaliści, którzy pasję do gotowania oraz tworzenia dietetycznych dań mają we krwi!

 Nasz team tworzą od lat te same osoby. Znamy się się od podszewki co ułatwia i wzbogaca proces produkcyjny. U nas nie ma prowizorki – wszystko opiera się na latach doświadczenia i ogromnej miłości do zdrowej kuchni!

Dbając o podłoże gastronomiczne troszczymy się również o budżet naszych klientów. Doświadczony kucharz potrafi stworzyć zaskakujące dania - nawet za niewielkie pieniądze!


2. Wysoka jakość produktów

Od lat współpracujemy tylko z największymi i najbardziej znanymi dostawcami. Dzięki temu w kuchni SlimDiety – korzystamy  jedynie z najwyższej jakości surowców.

Dlaczego to takie ważne? Jakość to podstawa, która wpływa również na smak dania oraz jego wartości odżywcze. Wieloletnia współpraca z zaufanymi firmami pozwala nam korzystać z najlepszych składników i nie przepłacać. Jaki jest  tego efekt? Otrzymujesz od nas  bogate pełnowartościowe posiłki najwyższej jakości za naprawdę rozsądną cenę!

 

3. Podejście zero-waste

Wieloletnie doświadczenie gastronomiczne pozwala nam odpowiednio zarządzać produkcją posiłków SlimDiety - również pod kątem aktualnych trendów.

Wszyscy dbamy o środowisko dlatego kierujemy się podejściem zero-waste.

Co to oznacza? Odpowiedzialny sposób zakupów surowców. Zamawiamy dokładnie tyle ile potrzebujemy. Nie marnujemy produktów, tylko dbamy o odpowiednią ich ilość w różnorodnym asortymencie.

 

4. Zbilansowane kaloryczności posiłków

Czy wiesz, że menu Twoich posiłków przygotowują wspólnie dietetyk oraz szef kuchni?

Taka współpraca jest nie tylko jeszcze bardziej profesjonalna ale również zapewnia odpowiednie przygotowanie  Państwa dań pod kątem kaloryczności. Dietetyk opracowuje wartości odżywcze dla konkretnego zestawu dietetycznego.

Dba również aby diety roślinne zawierały odpowiednie proporcje białka pochodzenia roślinnego, błonnika oraz warzyw i kasz. Szef kuchni czuwa natomiast nad procesem kreatywnym powstających dań. Dba o ich smak wygląd oraz różnorodność codziennych zestawów.

 

5. Bezpieczeństwo produkcji

Obowiązkowym dla nas  filarem jest zachowanie najwyższego stopnia bezpieczeństwa produkcji naszej żywności. Od lat stosujemy wszelkie standardy higieny i bezpieczeństwa systemów GMP/GHP oraz HACCP (m.in. maseczki, odzież ochronna, rękawiczki i czepki), jednak w zaistniałej sytuacji epidemiologicznej wdrożone zostały dodatkowe procedury wskazane przez WHO i Ministerstwo Zdrowia.

 

6. Kontrola produkcji

Wszystkie otrzymane produkty są odpowiednio kontrolowane zanim trafią do Twojego pudełka. Na tym etapie wychwytywane i odrzucane są składniki, które nie spełniają naszych standardów. Dzięki temu dbamy o najwyższą jakość przygotowywanych posiłków.

 

7. Odpowiednia sezonowość warzyw i owoców

W naszej kuchni SlimDieta nic nie dzieje się bez przyczyny. Bardzo mocno zwracamy uwagę na nie tylko na różnorodność dań i składników, ale także kierujemy się sezonowością produktów.

Dzięki temu korzystamy ze świeżych warzyw i owoców. W zależności od tego, co w danej porze roku - ziemia daje nam najlepszego!

Dlatego jesienią- króluje u nas dynia, a w czerwcu  zaś - bób! To sprawia, że nasze dietetyczne posiłki są różnorodne, a smaki i składniki nawiązują do aktualnej pory roku. Taka prosta różnica a daje wielki efekt!